چطور بفهمم که همسرم به من خیانت می کند یا خیر؟
یکی از آسیب های اجتماعی رایج در بحث روان شناسی خانواده پدیده ” خیانت همسران ” می باشد که ابعاد مختلفی داشته و دارد و متاسفانه افراد زمانی متوجه عواقب و نتایج آن می شوند که بیماری به مرحله ناعلاج خود رسیده است! امروزه این آسیب اجتماعی ، زندگی بسیاری از زوجین را به انحراف اساسی کشانده و بعضا در بین برخی ، متاسفانه نوعی ” هنجار ” به شمار می آید .
پدیده ” خیانت همسران ” مثل تمام آسیب ها ، نتیجه ” مجموعه عوامل ” بوده و یک شبه بوجود نمی آید . قسمت عمده عوامل این آسیب چه در آقایان و چه در خانم ها ، ریشه ناخود آگاه و ناهشیار داشته و دارد . یعنی بدون اینکه فرد در حوزه آگاهی اش باشد ، در کنترل افکار و احساسات و رفتار هایی است که فرد را در کنترل گرفته و به سمت آسیب مذکور هدایت می کند. تراکم انرژی های منفی و تاریک در تمام کالبدها و خاصا در سیستم روانی فرد به حدی گسترش می یابد که مثل آهنربا عمل کرده و شرایط و افراد و اتفاقات مشابه و همگون را براحتی و به آسانی جذب می نماید.
اشکال مختلف ” خیانت به همسر ” غالبا بصورت یکی از موارد ذیل می باشد :
– ارتباط مخفیانه با یک نفر بدون اطلاع همسر!
– ارتباط مخفیانه با یک نفر با اطلاع همسر!
– ارتباط مخفیانه با چند نفر بطور همزمان بدون اطلاع همسر!
– ارتباط مخفیانه با چند نفر بطور همزمان با اطلاع همسر!
– با همسرم هستم ولی به دیگران فکر می کنم و می اندیشم!
– داشتن زن صیغه ای مخفی! و بعضا زنان صیغه ای مخفی !!!
– داشتن زن شرعی مخفی به موازات همسر اصلی!
– ارتباطات جنسی با فاحشه ها و افراد شهره به این صفت!
– ارتباطات جنسی با کارمند ، همکار ، منشی و …..!
– سفرهای جنسی بنام سفرهای کاری و زیارتی !
و …….
و اما علل و عوامل :
۱) هوسرانی و شهوت طلبی منتج از رسانه های خارجی.
۲) تفریح و سرگرمی عده ای از قشر پولدار.
۳) عدم مسئولیت پذیری در قبال خانه و خانواده ( شخصیت لاقید و ضد اجتماع ).
۴) عدم جذابیت همسر ( به هر دلیلی ) .
۵) بی خطر شمردن و نگاه تفریحی به این حوزه داشتن ( عادی سازی ناهنجارها ).
۶) عقده ها و کمبود های ناخودآگاه و ناهشیار جنسی .
۷) اعتیاد به شهوت پرستی و ابتذال .
۸) اختلافات حل نشده و ریشه دار زناشویی .
۹) انتقام گیری و مقابله به مثل در قبال همسر هوس باز و خیانت کار.
۱۰) سهل انگاری و مسامحه کاری یک از طرفین و یا هر دو در روابط زناشویی.
چگونه بفهمیم که همسرمان به ما خیانت می کند؟
زمانی که داشتم همین مطلب را می نوشتم عده ای از دوستان مخالف ارائه راهکارهای کشف خیانت همسران به مخاطبین بودند که البته تا حدی هم درست می باشد ولی گاهی اوقات این آگاهی خود نجات بخش زندگی می باشد .
در حالت کلی فهم و ادراک کم و کیف روابط طرف مقابل خاصا در خیانت همسران ، پیچیدگی خاصی ندارد .
علائم کلی عبارتند از :
– کاهش توجه به طرف مقابل در کوتاه مدت
– افزایش عدم حضور در منزل
– کاهش روابط جنسی ( کمیت )
– تنزل کیفیت روابط جنسی ( کم رنگ شدن مهر و محبت و جملات مهر آمیز و …. )
– بعضا بی میلی جنسی و افزایش تدریجی این بی میلی
– کاهش علاقه به صحبت و همنشینی و گفتگو
– فراموشی های بسیار نسبت به امور طرف مقابل
– دروغ های مکرر
– نگرش ها و تفکرات بد بینانه در باره زنان
– تلفن های مرموز
– سرد مزاجی و بی حوصلگی در همه امور
– همنشینی با افراد نا باب
– گرایش به فیلم های غیر اخلاقی
– گرایش به فیلم های خوب ! ( ارضای ذهنی تمنییات درونی در فیلم های ناب )
– صحبت در باره جذابیت زنان دیگر
– ……………..
لحاظ چند نکته بسیار مهم :
۱) در پدیده ” خیانت همسر ” همیشه دو طرف مقصر هستند ولی در صد ها مساوی نیست و آسیب شناسی آن فقط و فقط بر عهده روان شناس متخصص می باشد نه کس دیگری.
۲) وجود بعضی از علائم مورد اشاره لزوما به معنای خیانت همسر شما نیست و نیاز به کنکاش و بررسی مضاعف دارد.
۳)در اکثر موارد سهل انگاری و مسامحه کاری طرف مقابل باعث خیانت همسرش شده است که این مورد هم باید توسط روان شناس متخصص مورد بررسی و درمان قرار گیرد.
۴) ذهنییات و درونییات ما نیز در جذب خیانت همسرمان تاثیر بسزایی دارد و بایستی در همه حال مراقب افکار و احساساتمان باشیم و پالایش درونی مناسبی با نظارت متخصص مربوطه پیشه نماییم .
۵) در پدیده ” خیانت همسر ” همیشه ” مجموعه عوامل ” دخیل هستند و هیچگاه بدنبال یک علت نباشید و خاصا اینکه همیشه هر دو همسران مقصر هستند حال یکی بیشتر ، یکی کمتر .
نکته بسیار بسیار مهم (خواهشمندم به این نکته توجه خاص داشته باشید):
عده زیادی هستند که افراد بسیار خوب و فرهیخته ای هستند و اتفاقا در حوزه همسرداری و خانواده بسیار دلسوز و زحمت کش هستند و بعضا بسیار متشرع و فرهیخته و عالم و تحصیلکرده ( چه زن – چه مرد ) ، ولی همسران این افراد در طولانی مدت افراد خیانت پیشه ای از آب در می آیند و اگر خیانت هم نکنند ، معمولا دائم به دیگران می اندیشند و روابط بسیار سردی با همسر خود داشته و صرفا به ” عادت کردن به هم” پسند کرده و ادامه می دهند !!
علت ؟!
پاسخ : همسران این افراد صرفا به ” آگاهی های نانوشته زناشویی ” آگاه نیستند . در زندگی زناشویی اصول و قوانینی وجود دارد که صرفا توسط افراد آگاه ، بصورت دهان به دهان انتقال می یابد و در هیچ کتاب و جزوه ای درباره آن صحبت نمی شود و نمی توان صحبت کرد چون ذاتا ماهیت تجربی داشته و بقولی ، نوعی فوت و فن کوزه گریست که باید در بطن زندگی آموخت و رعایت کرد. به دو نمونه اشاره می نمایم :
– اساسا یک مرد نباید هیچوقت برای زنش درد دل نماید. درد دل کردن با زن ، بزرگی و عظمت مرد را می کشد و در طولانی مدت باعث انزجار و تنفر زن از مرد می گردد ! مرد زمانی برای همسرش ، ” مرد ” است که با صلابت و با قدرت باشد و حتی از مشکلاتش هیچ نگوید و در درد و ناراحتی رو به آسمان گریه کند و تنها ! مرد باید مرد باشد .
– اساسا یک زن همیشه و در همه حال می بایست خودش در الویت تغذیه و بهداشت و ورزش و زیبایی باشد نه همسر و فرزندان ! زمانی که زن در الویت های بعدی قرار می گیرد ( مثل اکثر زنان این کشور و خاصا مادران مظلوم و درد کشیده ما ) به هیچ عنوان جایگاه ارزشی نداشته و نه همسر جذابی لحاظ می گردد و نه مادر شایسته ای ! یک زن به خاطر خودش و دیگران ( همسر و فرزندان ) باید بیشتر به خودش توجه نشان داده تا همیشه زنی زیبا و جوان و طناز برای همسرش و مادری نیرومند و زیبا و قدرتمند برای فرزندانش باشد. اثرگذاری حضور زیبا و قدرتمند و سرحال و شاداب یک زن در یک روز برای همسر و فرزندان ، ده ها برابر بیشتر از خدمات آشپزخانه ای و شوهر داری و پخت و پز و شتشو و ….. طی ده سال می باشد!!!
درمان
آسیب مد نظر حقیقتا درمان دارد که مستلزم مراجعه افراد به نزد روان شناس متخصص ( متعهد و دلسوز ) و انجام روان درمانی مربوطه می باشد . با روان درمانی ، فرد به علل و عوامل ایجاد کننده آسیب آگاه شده و فرآیند اصلاح و پالایش را با کمک روان شناس طی مدت کوتاهی طی می نماید . البته بدیهی ست که نتیجه نهائی مستلزم مساعدت و همکاری همسران ( زن و شوهر ) و بخشش و دلسوزی و تعهد و تقید دوباره برنامه ریزی شده می باشد آن هم بر مبنای ارتقاء آگاهی و شناخت نسبت به رسالت زناشوئی و مسئولیت های متقابل.
مولف : دکتر علی واهب نیا
مراجعه کنندگان محترم میتوانید سوالات حقوقی خویش را از طریق فرم مربوطه با وکلای سایت مطرح نموده تا پس از پرداخت حق المشاوره در اسرع وقت پاسخ سوال خود را دریافت نمایید.برای استفاده از این خدمات بر روی گزینه زیر کلیک نمایید :
پاسخگویی به سوالات حقوقی توسط وکیل دادگستری(مشاوره کتبی)(کلیک نمایید)
پاسخگویی به سوالات حقوقی توسط مشاوران حقوقی(مشاوره کتبی)(کلیک نمایید)