تماس ازتلفن ثابت باشماره

9099070219

ساعت کارمرکزمشاوره

همه روزه و ایام  تعطیل از ساعت 8 الی 22

آیا اثبات رابطه نامشروع از طریق تلگرام امکان پذیر است مشاوره تلفنی با وکیل تلفنی

برای مشاوره حقوقی تلفنی با شماره 9099070219 از خط ثابت(تلفن منزل یا محل کار) تماس حاصل فرمایید و پاسخ سوال خود را به صورت فوری دریافت نمایید . موفق باشید

برقراری رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی یا سکس چت در تلگرام ، واتساپ و اینستاگرام جرم می باشد . اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی نیازمند اقرار طرفین یا شهادت شهود می باشد ولی ارائه اسکرین شات پیام ها و تصاویر رد و بدل شده در فضای مجازی به عنوان اماره ، ممکن است منجر به ایجاد علم در قاضی و صدور حکم محکومیت شود .

برای مشاوره اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی

در قانون مجازات اسلامی جرایمی مورد پیش بینی قرار گرفته است که با استناد به آنها می توان اشخاصی را که اقدام به برقراری رابطه نامشروع و اعمال منافی عفت با دیگری می شوند را مجازات نمود . یکی از این جرایم ، جرم رابطه نامشروع می باشد که هم ممکن است در واقعیت و به صورت فیزیکی اتفاق افتاده باشد و هم به صورت مجازی و با استفاده از نرم افزارهای ارتباطی همچون تلگرام ، واتساپ یا اینستاگرام .

سوال مهمی که در ارتباط با این جرم وجود دارد آن است که آیا اصلا می توان از طریق فضای مجازی مانند تلگرام ، واتساپ یا اینستاگرام ارتباط نامشروعی را برقرار کرد ؟ آیا جرم رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی نیز قابل اثبات است ؟ در صورتی که پاسخ مثبت باشد ، نحوه اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی با محوریت برنامه های ذکر شده به چه صورت است ؟

برای پاسخ دادن به سوالات فوق ابتدا به توضیح این سوال می پردازیم که آیا اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی امکان پذیر است ؟ مسایل و مشکلات اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی چیست ؟ و سپس به توضیح اثبات رابطه نامشروع از طریق تلگرام ، اثبات رابطه نامشروع از طریق واتساپ و اثبات رابطه نامشروع از طریق اینستاگرام خواهیم پرداخت .

آیا اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی امکان پذیر است

رابطه نامشروع و زنا دو جرم مهم در حوزه روابط جنسی میان اشخاصی است که علقه زوجیت با یکدیگر ندارند . هر چند رابطه نامشروع و زنا شباهت هایی دارند ، اماین است که زنا فراتر از رابطه نامشروع و به معنای ارتباط کامل جنسی میان زن و مرد است ؛ به نحوی دخول آلت جنسی مرد در اندام جنسی زن محقق شود .

در مقابل ، رابطه نامشروع به نوعی از رابطه فیزیکی گفته می شود که کمتر از زنا بوده و معمولا با اعمالی همچون دست دادن ، در آغوش گرفتن ، بوسیدن ، لمس کردن و حتی روابط جسمانی است که در حد جرم زنا نبوده و شامل دخول آلت تناسلی نشده است .

البته مصادیقی از رابطه نامشروع که اینجا قید شد ، انحصاری نیستند ؛ به این معنا که هر گونه اقدامی که موجب برقراری رابطه میان زن و مردی شود که خارج از حدود شرعی و متعارف اجتماعی است و برقرار کردن آن ضرورتی ندارد ، ممکن است با تفسیر موسع ، مشمول شود .

همچنین علاوه بر روابط نامشروع فیزیکی که مصداق تام و تمام رابطه نامشروع تلقی می شوند ، امروزه با توجه به گسترده شدن فضاهای ارتباط جمعی و روی کار آمدن فضای مجازی ، اپلیکیشن های متعدد ارتباطی نیز توسط شهروندان مورد استفاده قرار می گیرد که از جمله مهم ترین آنها می توان به تلگرام ، واتساپ و اینستاگرام اشاره نمود . این فضای مجازی نیز مصون از جرایم باقی نمانده و با ماهیت مجاز گونه ای که دارد ، زمینه ارتکاب بسیاری از جرایم را فراهم می کند که یکی از این جرایم ، رابطه نامشروع مجازی است .

بارزترین مصداق رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی اینستاگرام ، تلگرام و واتساپ ، سکس چت می باشد که نوعا مشابه رابطه نامشروع تلفنی بوده و خارج از حدود شرعی و متعارف تلقی می شود ؛ حتی اگر طرفین هیچ گونه دیدار و ملاقات و ارتباط فیزیکی و جسمانی با یکدیگر نداشته باشند .

علاوه بر سکس چت یا رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی ممکن است دو شخص تجربیات جنسی مربوط به خود یا دیگران را در قالب پیام ، تصویر ، صدا یا فیلم با دیگری به اشتراک گذاشته باشند که این خود می تواند برای اثبات جرم رابطه نامشروع کافی باشد .

نظر به اینکه برقراری رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی امکان پذیر است ، اثبات این جرم نیز از همین طریق میسر خواهد بود و در واقع ، برای اینکه رابطه نامشروع مجازی اثبات شود ، در کنار شهادت یا اقرار خود افرادی که رابطه نامشروع مجازی برقرار کرده اند ، شواهد و مستندات مربوط به رابطه نامشروع که از پیام ها ، عکس ها و فیلم های منتشر شده در اپلیکیشن هایی نظیر واتسپ ، تلگرام و اینستاگرم به دست می آید ، برای اثبات رابطه نامشروع می تواند کاربرد داشته باشد .

 

مسایل و مشکلات اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی

همانطور که در قسمت قبلی گفته شد ، اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی امکان پذیر می باشد ؛ چون بستر وقوع جرم بوده است . اما اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی ممکن است با مسائل ، مشکلات یا دشواری هایی نیز رو به رو باشد که در این قسمت قصد داریم به مهم ترین این مشکلات و مسائل اشاره نماییم .

اولین مشکل یا مسئله مهم در خصوص اثبات جرم رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی آن است که بر اساس قانون مجازات اسلامی و قانون آیین دادرسی کیفری ، ادله اثبات دعوا ذکر شده اند که این ادله ثابت کننده ادعا منحصر در اقرار ، شهادت ، سوگند ، قسامه و علم قاضی است .

بنابراین ، در قانون مجازات اسلامی تدوین شده بر اساس موازین شرعی ، امکان استناد به اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی مورد اشاره قرار نگرفته است و به عنوان مثال نمی توان بر اساس پیام ها و چت های رد و بدل شده و دایرکت اینستاگرام رابطه نامشروع را اثبات نمود .

با این وجود ، علم قاضی ممکن است که بسیار راهگشا باشد ؛ با این توضیح که قاضی دادگاه اگر با استفاده از امارات ، شواهد و قرائن موجود در پرونده رابطه نامشروع به این علم و یقین برسد که جرم رابطه نامشروع واقع شده است ، می تواند حکم صادر کند ؛ حتی اگر آن دلیل ارائه شده ، دلیل شرعی و قانونی مورد پذیرش در قانون نباشد .

به عنوان مثال ، جایی که شهود شرایط اقامه شهادت را ندارند یا تعداد آنها کمتر از نصاب شرعی باشد ، قاضی در صورت حصول علم می تواند حکم صادر کند . بنابراین اگر پیام ها و چت های رد و بدل شده در فضای مجازی تلگرام و اینستاگرام این یقین را برای قاضی ایجاد کنند ، ممکن است که قاضی حکم صادر نماید .

مسئله و مشکل مهم دیگری که در خصوص اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی وجود دارد آن است که در جرایم رابطه نامشروع که از طریق فضای مجازی مانند واتساپ و تلگرام و اینستاگرام رخ می دهد ، از آن جهت که سرورهای این برنامه ها در ایران قرار ندارد ، نمی توان به پیام ها و چت های رد و بدل شده در آن استناد کرده و از قاضی دادگاه تقاضای تحقیق و رسیدگی در خصوص آنها را نمود .

بلکه صرفا در صورتی که شخص توانسته باشد از چت های رد و بدل شده در فضای مجازی اسکرین شات بگیرد ، می تواند به استناد آنها اقامه دعوا نماید . هر چند تصویر اسکرین شات های ارائه شده به دادگاه باید به صورت خوانا و دقیق مشخص بوده و شماره تماس و هویت شخصی که ارتباط نامشروع وارد نموده مشخص باشد .

علاوه بر اینها لازم است این نکته را نیز قید کنیم که با توجه به رویه دادگاه های کیفری هر نوع مبادله پیام و چت در فضای مجازی نشان دهنده رابطه نامشروع نیست ؛ بلکه پیام های رد و بدل شده در فضای مجازی باید به کیفیتی باشد که نشان دهنده نوعی ارتباط نامشروع به لحاظ شرعی بوده و یا اینکه صحبت ها به لحاظ عرفی قابل مسامحه نباشد .

به عنوان نمونه ، صحبت کاری یا تحصیلی یا شخصی میان دو فرد را نمی توان به آسانی رابطه نامشروع تلقی کرد ولی اگر تجربیات جنسی ( سکس چت ) و با تصاویر مستهجن رد و بدل شده باشد می توان آن را مصداق رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی نامید .

علاوه بر اینها ، گفتنی است در صورتی که شخصی به دیگری تهمت رابطه نامشروع ایراد نموده و نتواند با استفاده از دلایل محکمه پسند ادعای خود را اثبات کند ممکن است که خودش به مجازات تهمت رابطه نامشروع محکوم شود که عبارت است از یک ماه تا یک سال حبس و یا تا 74 ضربه شلاق .

بیشتر بخوانید: راه های اثبات رابطه نامشروع

اثبات رابطه نامشروع از طریق تلگرام

در قسمت های قبل به توضیح امکان اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی و دشواری های آن پرداختیم . اما سوالی که مطرح است این است که اثبات رابطه نامشروع از طریق تلگرام چگونه است ؟

تلگرام یکی از نرم افزارهای رایج فضای مجازی برای چت می باشد که سرور آن در داخل ایران قرار نداشته و قاضی دادگاه نمی تواند برای اثبات رابطه نامشروع رخ داده ، دستور پرینت پیام ها و چت های افراد و ورود به حریم خصوصی آنها را صادر نماید ؛ مگر در مورد جرایم امنیتی . علاوه بر این ، هک کردن تلگرام دیگران نیز جرم است و شخص نمی تواند با هک کردن تلگرام دیگری رابطه نامشروع را ثابت کند ؛ چرا که ممکن است خودش به مجازات هک کردن تلگرام دیگری محکوم شود .

بنابراین برای اثبات رابطه نامشروع از طریق تلگرام می بایست شاکی به نحوی از پیام های رد و بدل شده در تلگرام اسکرین شات تهیه کرده باشد و با استناد به آنها از دادگاه تقاضای رسیدگی و صدور حکم نماید . در این شرایط اگر قاضی دادگاه با استناد به پیام های رد و بدل شده در تلگرام و انضمام آن به سایر ادله اثبات دعوا همچون شهادت یا اقرار خود فرد به این یقین برسد که رابطه نامشروعی رخ داده است ، می تواند حکم به مجازات صادر نماید .

اثبات رابطه نامشروع از طریق واتساپ

از دیگر نرم افزارهای موجود در فضای مجازی که ممکن است بستر ارتکاب جرم رابطه نامشروع باشد ، واتساپ می باشد . در پاسخ به این سوال که اثبات رابطه نامشروع از طریق واتساپ به چه صورت است نیز باید گفت که اصولا قاضی پس از، امکان صدور دستور پرینت پیام های رد و بدل شده در واتساپ را ندارد و این شاکی است که می بایست به نحوی ، متن پیام های رد و بدل شده که شامل ارتباط نامشروع هستند را به قاضی ارائه نماید .

قاضی پس از صحت انتساب چت ها و رابطه نامشروع به طرفین دعوا می تواند در خصوص برقراری رابطه نامشروع به علم رسیده و حکم صادر کند و البته ممکن است که محتوای پیام ها را رابطه نامشروع ندانسته و شکایت را رد کند ؛ چرا که این کاملا به قاضی بستگی دارد که با ادله ارائه شده اقناع شود یا خیر . البته اگر به همراه پیام های رد و بدل شده در واتساپ ، اقرار طرفین نیز ضمیمه پرونده شود اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی ساده تر خواهد شد .

 

اثبات رابطه نامشروع از طریق اینستاگرام

علاوه بر امکان اثبات رابطه نامشروع از طریق واتساپ و تلگرام به شرحی که گذشت ، امکان اثبات رابطه نامشروع از طریق اینستاگرام نیز وجود دارد ؛ منتها مانند موارد قبلی ، شخصی که شاکی ارتباط نامشروع در فضای مجازی است ، باید خودش اقدام به ارائه اسناد و مدارک کافی همچون  اسکرین شات چت ها و تصاویر رد و بدل شده نماید . لذا مانند ، قاضی نمی تواند دستور پرینت پیام های رد و بدل شده را صادر کند .

البته در این موارد نیز اسکرین شات ارائه شده صرفا در حد اماره معتبر بوده و اگر برای قاضی این علم و یقین را ایجاد نماید ممکن است منجر به صدور حکم شود . اما اگر قاضی به دلیل ساختگی ، جعلی بودن یا عدم انتساب چت ها به طرفین دعوا این مدرک را قبول نکند می تواند طرفین را تبرئه نماید .

نکته بسیار مهمی که برای اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی همچون تلگرام و واتساپ و اینستاگرام وجود دارد آن است که در صورت عدم اثبات رابطه نامشروع ، ممکن است شخصی که از او شکایت شده ، علیه شاکی پرونده اعاده حیثیت کند ؛ بنابراین بهتر است که صرفا با در اختیار داشتن اسناد و مدارک کافی که ذکر شد ، اقدام به شکایت از رابطه نامشروع در فضای مجازی نمایید .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی پاسخ دهند .

1- آیا اثبات رابطه نامشروع از طریق تلگرام امکان پذیر است ؟

بله استناد به اسکرین شات پیام های رد و بدل شده در تلگرام ممکن است قاضی نسبت به برقراری رابطه نامشروع در فضای مجازی به یقین رسیده و حکم صادر کند که جزییات این مطلب را می توانید در متن مقاله مطالعه نمایید .

2- آیا اثبات رابطه نامشروع از طریق واتساپ امکان پذیر است ؟

در صورتی که شاکی به اقرار یا شهادت یا اسکرین شات پیام ها و تصاویر ارسال شده در واتساپ استناد نماید قاضی ممکن است حکم به مجازات صادر نماید که شرح این موضوع در مقاله ارائه شده است .

3- آیا اثبات رابطه نامشروع از طریق اینستاگرام امکان پذیر است ؟

اثبات رابطه نامشروع توسط شاکی با استناد به پیام ها و تصاویر رد و بدل شده میان طرفین و ایجاد علم و یقین در قاضی ممکن است سبب اثبات رابطه نامشروع در فضای مجازی شود که اطلاعات بیشتر در این خصوص ضمن مقاله آورده شده است .

نحوه استفاده از فیلم رابطه نامشروع

گاهی این سوال مطرح می شود که آیا اثبات رابطه نامشروع از طریق فیلم امکان پذیر است ؟ پاسخ به این پرسش مثبت است ؛ البته تحت شرایط خاصی که این فیلم ایجاد علم در قاضی نماید می تواند مستند صدور حکم به مجازات قرار گیرد . همچنین نحوه استفاده از فیلم رابطه نامشروع برای اثبات آن نکات حقوقی مهمی دارد که در این مقاله ذکر شده است .

برای مشاوره نحوه استفاده از فیلم رابطه نامشروع

قوانین حاکم بر جرایم و مجازات ها در نظام حقوقی ایران با عنایت به موازین شرعی و فقه اسلامی تدوین شده است و طبیعتا در حوزه مسائل جنسی و ارتباطات فیزیکی میان زنان و مردان چارچوب هایی قرار داده شده است که تخطی از آنها سبب شکل گیری جرم و در پی آن ، اعمال مجازات خواهد شد . یکی از این چارچوب ها ، برقراری روابط جنسی صرفا میان دو شخصی است که با یکدیگر ازدواج کرده و علقه زوجیت اعم از دائم یا موقت میان آنها برقرار شده باشد .

در صورتی که روابط جسمی و فیزیکی با شخصی غیر از همسر اعم از دوست ، همکلاسی ، همکار و غیره ایجاد شده باشد ، بسته به نوع آن رابطه می توان عناوین مختلفی اعم از زنا یا رابطه نامشروع مادون زنا به آن داد و از مرتکبان شکایت کرد . اما سوال مهم آن است که این رابطه نامشروع از چه طریقی قابل اثبات است ؟ به کرات این سوال پرسیده می شود که آیا اثبات رابطه نامشروع از طریق فیلم امکان پذیر است ؟ نحوه استفاده از فیلم برای اثبات رابطه نامشروع چگونه است ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ابتدا به این مطلب می پردازیم که آیا اثبات رابطه نامشروع با استفاده از فیلم امکان پذیر می باشد ؟ پس از آن ، نحوه استفاده از فیلم رابطه نامشروع برای اثبات آن را توضیح داده و در ادامه نیز نکات مربوط به استفاده از فیلم رابطه نامشروع برای اثبات آن را بررسی خواهیم کرد .

آیا اثبات رابطه نامشروع با استفاده از فیلم امکان پذیر می باشد

قبل از اینکه به این سوال پاسخ دهیم که آیا اثبات رابطه نامشروع با استفاده از فیلم امکان پذیر است یا خیر ، باید ابتدا تعریف دقیقی از رابطه نامشروع داشته باشیم ؛ چرا که رابطه نامشروع به عنوان یکی از جرایم منافی عفت معمولا با جرایم دیگری همچون جرم زنا اشتباه گرفته می شود .

بر اساس قانون مجازات اسلامی زنا به عملی گفته می شود که منجر به دخول آلت تناسلی مرد شده باشد ؛ اما رابطه نامشروع به هر گونه ارتباط غیر شرعی میان زن و مردی گفته می شود که به حد زنا نرسیده است ؛ مانند لمس کردن ، بوسیدن ، هم آغوشی و یا برقراری رابطه فیزیکی بدون دخول .

در قانون مجازات اسلامی برای اثبات روابط نامشروع و زنا دلایلی مورد پیش بینی قرار گرفته است که عبارتند از شهادت ، اقرار و علم قاضی . معنای شهادت و اقرار برای اثبات رابطه نامشروع گویاست ؛ با این حال استناد به علم قاضی اندکی جای توضیح دارد . به لحاظ موازین فقهی در صورتی که قاضی با کمک اطلاعاتی علم و یقین پیدا کند که جرمی رخ داده است ، می تواند حکم به مجازات صادر کند .

یکی از مواردی که می تواند در ایجاد علم قاضی و صدور حکم بر موثر باشد ، مشاهده عکس و فیلم از رابطه نامشروع و زنا می باشد که با مشاهده آن ، ممکن است این علم در قاضی ایجاد شود که دو نفر مرتکب رابطه نامشروع شده اند یا خیر و حکم به مجازات صادر کند .

بنابراین به این سوال که آیا اثبات رابطه نامشروع با استفاده از فیلم امکان پذیر می باشد یا خیر ، باید پاسخ مثبت داد و گفت ارائه فیلم از برقراری رابطه نامشروع و یا حتی زنا یک قرینه و به نوعی اماره محسوب می شود که ممکن است منتهی به علم قاضی شود برای صدور حکم . هر چند خود فیلم دوربین مدار بسته یا عکس از برقراری رابطه نامشروع به تنهایی دلیل قابل اتکایی نیست و در قانون به توان اثباتی آن اشاره نشده است ، اما ممکن است در اقناع وجدان قاضی برای صدور حکم نقش موثری داشته باشد .

لازم به ذکر است که در خصوص اثبات زنا از طریق فیلم دوربین مدار بسته ممکن است برخی نظر بر این داشته باشند که نمی توان صرفا با دیدن یک فیلم زنا را اثبات کرد ؛ چرا که بر اساس قانون مجازات اسلامی امری بس دشوار است و باید حتما دخول آلت تناسلی مرد و زن قابل مشاهده باشد و این مطلب ، امکان اثبات زنا را در بسیاری از فیلم ها دشوار می کند ؛ هر چند فیلمی که دخول آلت تناسلی را نشان نمی دهد معمولا منجر به صدور حکم رابطه نامشروع مادون زنا می شود .

حتما بخوانید:

نحوه استفاده از فیلم رابطه نامشروع برای اثبات آن

همانگونه که در قسمت قبل اشاره شد ، اثبات رابطه نامشروع با استفاده از فیلم امکان پذیر می باشد ؛ اما استفاده از فیلم برای اثبات رابطه نامشروع و یا زنا نکات حقوقی خاصی دارد که توجه به آنها الزامی است .

شخصی که قصد دارد از فیلم برای اثبات رابطه نامشروع و زنا استفاده کند باید توجه کند که فیلم به وضوح نشان دهنده طرفین باشد و اگر فیلم به گونه ای گرفته شده باشد که تصویر صورت و هویت مشتکی عنه مشخص نباشد ، قاضی نمی تواند حکم به مجازات صادر کند .

با توجه به اینکه نرم افزار های متعددی برای فتوشاپ یا ساختن فیلم های جعلی با استفاده از تصویر اشخاص رواج یافته است ، معمولا این نکته مد نظر قاضی قرار می گیرد و در صورتی که ادعا شود فیلم رابطه نامشروع جعلی یا ساختگی است ، قاضی می تواند فیلم را به کارشناس ارجاع دهد تا از جعلی نبودن فیلم زنا یا رابطه نامشروع اطمینان حاصل شود .

اگر فیلم برای اثبات زنا ارائه شده باشد حتما باید به نحوی گرفته شده باشد که دخول آلت تناسلی مرد در اندام جنسی زن واضح باشد ؛ چرا کهدر تحقق دخول آلت تناسلی می باشد . در صورتی که این امر در فیلم احراز نشده باشد ، معمولا قضات رای به مجازات زانی و زانیه صادر نمی کنند و به جای آن حکم به مجازات رابطه نامشروع می دهند که خفیف تر است . در کل قضات در پذیرش فیلم برای اثبات زنا سختگیرانه عمل می کنند .

قاضی باید با مشاهده فیلم زنا یا رابطه نامشروع علم پیدا کرده باشد ؛ بنابراین ممکن است یک قاضی با مشاهده فیلم رابطه نامشروع اقناع شده و بتواند حکم صادر کند ولی در یک پرونده مشابه ممکن است قاضی با دیدن فیلم زنا به علم نرسیده و حکم به تبرئه بدهد ؛ بنابراین الزاما با ملاحظه فیلم رابطه نامشروع یا حتی زنا قاضی حکم به مجازات نمی دهد .

در صورتی که شخص قصد داشته باشد با ارائه فیلم دوربین مداربسته یا فیلم گرفته شده ، رابطه نامشروع یا زنا را ثابت کند بهتر است که علاوه بر فیلم ، به سایر ادله اثبات دعوی همچون شهادت یا حتی اقرار مرتکبان نیز استناد نماید . چرا که در کنار فیلم ، اگر طرفین اقرار ضمنی کرده باشند یا مثلا تعداد شهود کمتر از نصاب شرعی برای اثبات زنا باشد ، قاضی ممکن است علم و یقین حاصل نموده و حکم بدهد .

گاهی دیده شده که فیلم رابطه نامشروع یا زنا که به دادگاه ارائه شده است منجر به ایجاد و صدور حکم نمی شود اما با سوالات و جواب هایی که در دادگاه انجام می شود ، خود طرفین یا یکی از آنها اقرار به رابطه نامشروع و زنا می کنند که این اقرار نقش مهمی در صدور حکم در کنار مشاهده فیلم دارد .

علاوه بر اینها ذکر این نکته نیز ضروری است که اگر با استفاده از فیلم رابطه نامشروع یا زنا از دیگری شکایتی طرح شده و این شکایت به اثبات نرسد ، شخص می تواند به استناد قانون نسبت به شاکی اعاده حیثیت نماید . اعاده حیثیت منجر به اعمال مجازات بر شاکی خواهد شد که در ادامه نکات قانونی مربوط به استفاده از فیلم رابطه نامشروع برای اثبات آن را توضیح خواهیم داد .

بیشتر بخوانید:

نکات حقوقی مربوط به استفاده از فیلم رابطه نامشروع برای اثبات آن

همانطور که اشاره شد ، فیلم ارائه شده باید به لحاظ فنی واجد خصوصیاتی باشد که توان اثبات رابطه نامشروع یا زنا را داشته باشد . علاوه بر این نحوه استفاده از فیلم برای اثبات رابطه نامشروع یا زنا نباید به صورتی باشد که منجر به متضرر شدن خود شاکی برای استفاده از فیلم رابطه نامشروع یا زنا باشد . نکات حقوقی و قانونی مربوط به استفاده از فیلم رابطه نامشروع برای اثبات آن به شرح زیر است :

بر اساس قانون جرایم رایانه ای ، هتک حیثیت و نشر اکاذیب در حوزه جرایم رایانه ای جرم تلقی شده است و بر اساس ماده 16 این قانون ، " هر کس به وسیله سیستم های رایانه ای یا مخابراتی ، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند ، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود ، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد " .

بر اساس تبصره این ماده ، " چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد ، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم می شود " . بنابراین اگر فیلم ارائه شده به صورت جعلی تهیه یا منتشر شده و با استناد به آن در دادگاه شکایتی طرح شده باشد و مشخص شود فیلم زنا یا رابطه نامشروع ساختگی است ، شاکی رابطه نامشروع یا زنا به مجازات  محکوم می شود .

علاوه بر این در ماده 697 قانون مجازات اسلامی نیز مجازات افترا در نظر گرفته شده است که به موجب این ماده " هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر به کسی امری را‌صریحا نسبت دهد یا آن‌ها را منتشر نماید که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید ، جز در مواردی که ‌موجب حد است ، به یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق و یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد " .

بر این اساس اگر شاکی با استناد به فیلم ، تهمت زنا به دیگری داده شده باشد و نتواند آن را ثابت کند ، با شکایت طرف مقابل برای اعاده حیثیت خود ، به مجازات  در قانون مجازات اسلامی که هشتاد ضربه شلاق است محکوم می شود . اما اگر تهمت وارد شده ناظر بر برقراری رابطه نامشروع بوده و نتواند آن را اثبات کند ، به مجازات یک ماه تا یک سال حبس و یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد .

همچنین لازم به ذکر است که بر اساس تبصره ماده 697 قانون مجازات اسلامی ، در مواردی که نشر امری در خصوص دیگران اشاعه فحشا محسوب شود ، هر چند بتواند صحت انتساب آن را اثبات کند ، به مجازات ذکر شده محکوم می شود ؛ پس لو دادن و انتشار و ارائه فیلم رابطه نامشروع یا زنای دیگران از آن جهت که اشاعه فحشا محسوب می شود ، ممکن است برای شاکی رابطه نامشروع یا زنا ، به لحاظ قانونی مسئله ساز شود ؛ پس بهتر است از انتشار آن پرهیز شود .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه استفاده از فیلم رابطه نامشروع در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه استفاده از فیلم رابطه نامشروع پاسخ دهند .

سوالات متداول

1- آیا رابطه نامشروع را با استفاده از فیلم می توان اثبات کرد ؟

بله در صورتی که مشاهده فیلم رابطه نامشروع در قاضی ایجاد علم نماید می تواند حکم به مجازات صادر نماید که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

2- آیا جرم زنا نیز با استناد به فیلم ارائه شده قابل اثبات است ؟

بله در صورتی که شرایط لازم برای اثبات زنا در فیلم مورد استناد وجود داشته باشد و مشاهده فیلم در کنار سایر قرائن و شواهد منجر به ایجاد علم در قاضی شود ممکن است حکم به مجازات صادر شود که جزییات این موضوع در مقاله توضیح داده شده است .

3- نحوه استفاده از فیلم برای اثبات رابطه نامشروع و زنا به چه صورت است ؟

اگر شاکی با اتکا به فیلم زنا و رابطه نامشروع نتواند وقوع جرم را ثابت کند شاکی می تواند علیه او اعاده حیثیت کرده و وی را به مجازات قانونی محکوم کند که جزییات این مطلب در متن مقاله ذکر شده است .

حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع

گاهی این سوال مطرح می شود که که آیا پلیس بدون حکم حق ورود به منزل در رابطه نامشروع را دارد ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت خیر ؛ چرا که بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری ورود به منازل افراد از طریق اجازه یا حکم قضایی است که برای هر مورد خاص باید اجازه کسب شود . لذا تنها در صورت داشتن حکم ورود پلیس به منزل در روابط نامشروع و سکس می توان وارد خانه شد .

برای مشاوره حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع

رابطه نامشروع یکی از انواع جرایم منافی عفت است که در قانون مجازات اسلامی به آن پرداخته شده و برای آن مجازات در نظر گرفته است که این مجازات ، پس از اثبات نامشروع بودن رابطه ، بر هر دوی مرتکبان قابل اعمال خواهد بود که این مجازات ، برابر است با شلاق تعزیری تا 99 ضربه .

در بسیاری از موارد ، مرتکبان رابطه نامشروع ، این جرم را در فضای علنی انجام نمی دهند ؛ بلکه رابطه جنسی یا سکس در حریم خصوصی همچون منزل این امر اتفاق می افتد . حال با توجه به این موضوع ، ممکن است این سوال مطرح شود که آیا ورود پلیس به منزل جهت دستگیری مرتکبان رابطه نامشروع مجاز است ؟ و به طور کلی ، حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع چیست ؟

برای پاسخ دادن به این سوال ، ابتدا به بررسی این موضوع می پردازیم که حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع چیست ، سپس به این سوال پاسخ می دهیم که آیا پلیس بدون حکم حق ورود به منزل در رابطه نامشروع یا سکس را دارد ؟ در ادامه نیز نکات مربوط به حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع را بیان خواهیم کرد .

 

حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع چیست

رابطه نامشروع بر اساس قانون مجازات اسلامی ، تعریف و جرم انگاری شده است که به موجب ماده 637 این قانون هر گاه زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیت وجود نداشته باشد ، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از جرم زنا یا سکس ، از قبیل تقبیل ( بوسیدن ) یا مضاجعه ( هم آغوشی ) ‌شوند ، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل رابطه نامشروع با عنف و اکراه باشد ، فقط اکراه‌ کننده تعزیر می ‌شود .

مصادیقی که در این ماده ذکر شده است ، احصایی نیست و شامل همه مواردی می شود که رابطه میان دو نفر مرد و زن ، غیر شرعی و بدون ضرورت باشد ؛ به عنوان مثال همین که زن و مردی نامحرم در ساعاتی در یک منزل به تنهایی خلوت کرده باشند نیز می تواند مصداقی از رابطه نامشروع تلقی شود ، یا اینکهنیز یکی از مصادیق مهم برقراری روابط نامشروع است .

البته رابطه نامشروع و رابطه جنسی صرفا در منزل اتفاق نمی افتد ؛ بلکه در مواردی دیده می شود که دو نفر در فضای عمومی مثل پارک یا خیابان یا اتومبیل اقدام به برقراری چنین روابطی می کنند که در این صورت ، می توان به ماده 638 قانون مجازات اسلامی استناد کرده و طرفین را علاوه بر شلاق رابطه نامشروع ، به مجازات قانونی زیر یعنی حبس یا زندان محکوم کرد .  بر اساس این ماده :

هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر ، تظاهر به عمل حرامی مثل رابطه نامشروع نماید ، علاوه بر مجازات رابطه نامشروع ، به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد و در صورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی ‌باشد ، ولی عفت عمومی را جریحه‌ دار نماید ، فقط به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد .

اما در عمده موارد رابطه نامشروع یا سکس در منزل و در فضای حریم خصوصی افراد اتفاق می افتد و در این خصوص ، این سوال مطرح می شود که آیا پلیس می تواند در چنین مواردی وارد منازل افراد شود ؟ حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع چیست ؟ در پاسخ به این سوال ، خلاصتا باید گفت که برقراری رابطه نامشروع در منزل این اجازه را به پلیس نمی دهد که اقدام به ورود به منزل در رابطه نامشروع نماید .

به عبارت دیگر ، ورود به منزل توسط پلیس در جرم رابطه نامشروع در عمده موارد منتفی است ؛ چرا که پلیس برای ورود به منزل در رابطه نامشروع نیاز به حکم قضایی دارد و نمی تواند بدون داشتن حکم مخصوص برای ورود به منزل اقدام نماید ؛ حتی اگر جرم رابطه نامشروع و یا سکس اتفاق افتاده باشد . در ادامه این موضوع را بیشتر توضیح می دهیم .

حتما بخوانید:

آیا پلیس بدون حکم حق ورود به منزل در رابطه نامشروع را دارد

بر اساس اصل 22 قانون اساسی ، حیثیت ، جان ، مال ، حقوق ، مسکن و شغل افراد مصون از تعرض است ؛ مگر اینکه در مواردی قانونگذار حکم خاصی ترتیب داده باشد . به این معنا که مقامات قضایی و انتظامی حق هیچ گونه مداخله و تجسسی در زندگی خصوصی و شخصی افراد را ندارند ؛ البته تا جایی که حریم خصوصی افراد منجر به اخلال در نظم عمومی ، عفت عمومی و اخلاق حسنه نشود .

در قانون مجازات اسلامی نیز به منازل افراد توسط پلیس یا سایر افراد مورد پیش بینی قرار گرفته است . بر اساس ماده 580 ، هر یک از مامورین قضایی یا غیر قضایی بدون ترتیب قانونی به منزل کسی ‌بدون اجازه و رضای صاحب منزل داخل شود ، به حبس از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد ؛ مگر این که ثابت نماید به امر یکی از روسای خود که‌ صلاحیت حکم را داشته است اقدام کرده است و چنانچه این عمل در شب واقع شود ، مرتکب یا آمر به حداکثر مجازات مقرر محکوم‌خواهد شد .

در ماده 55 قانون آیین دادرسی کیفری نیز حکم ورود به منزل توسط پلیس در خصوص جرایم مطرح شده است که بر اساس این ماده " ورود به منازل ، اماکن تعطیل و بسته و تفتیش آنها ، همچنین بازرسی اشخاص و اشیاء در جرایم غیر مشهود ، با اجازه موردی مقام قضایی است ؛ هر چند وی اجرای تحقیقات را به طور کلی به ضابط ارجاع داده باشد " .

بر اساس این ماده ، گفته شده که ورود به منزل در باید با اجازه و حکم مقام قضایی باشد . اما تکلیف جرم مشهود در این ماده مشخص نشده است . یعنی آیا در مورد جرایم مشهود پلیس می تواند بدون حکم به منزل افراد ورود نماید یا خیر ؟ در این خصوص اداره کل حقوقی قوه قضاییه یک نظریه مشورتی صادر کرده است با این مطلب که :

با در نظر قرار دادن اصل 22 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که مسکن اشخاص را مصون از تعرض دانسته ، و تضمین رعایت این اصل دقت در تفسیر مواد قانونی را می ‌طلبد و با لحاظ تاکید ماده 7 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 بر ضرورت رعایت حقوق شهروندی ، ورود ضابطان به منازل اشخاص در جرایم مشهود ( جز در موارد خاصی نظیر بند ث ماده 45 قانون فوق ‌الذکر که ساکنین تقاضای ورود مأمورین را دارند ) می‌ باید با مجوز مخصوص مقام قضایی باشد .

بر اساس این نظریه ، هم در مورد جرایم نامشهود و هم در مورد ورود پلیس به منازل افراد باید با اجازه و حکم مخصوص قضایی باشد که این حکم را بازپرس و یا قاضی می توانند صادر نمایند .

بنابراین به این سوال که آیا پلیس بدون حکم حق ورود به منزل در رابطه نامشروع و سکس را دارد ، باید پاسخ منفی داد و گفت پلیس بدون داشتن حکم ، حق ورود به منازل افراد در خصوص جرم رابطه نامشروع را نداشته و نمی تواند به عنف و زور وارد منزل افراد شود ؛ در غیر این صورت می توان از ایشان طرح شکایت ورود به عنف نمود .

نکات مربوط به حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع

در قسمت های قبل در مورد حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع و آیا پلیس بدون حکم حق ورود به منزل در رابطه نامشروع را دارد ، توضیحاتی مطرح شد ؛ لذا در این قسمت به توضیح برخی نکات کلی مربوط به حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع یا سکس اشاره می نماییم .

رابطه نامشروع و سکس در قانون مجازات اسلامی جرم تلقی شده اند و به هیچ وجه نمی توان گفت که چون چنین روابطی در حوزه خانه و منزل اتفاق افتاده است ، از شمول جرم و اعمالخارج می شود ؛ بلکه اگر به هر نحو دیگری همچون ورود پلیس به منزل افراد ثابت شود ، همچنان قابل مجازات خواهد بود . مثلا اثبات رابطه نامشروع با شهادت شهود .

همچنین جرم رابطه نامشروع یک جرم عمومی است و نیازی نیست که حتما شاکی خصوصی برای پرونده وجود داشته باشد ؛ بلکه مدعی العموم یا دادستان نیز می تواند به دلیل اینکه این جرم جنبه عمومی دارد ، اقدام به تعقیب و مجازات مجرمین نماید .

فارغ از عدم تایید جرم رابطه نامشروع یا رابطه جنسی ، بر اساس موازین و نظر به اهمیت اصل برائت و منع تحقیق و تجسس در مورد جرایم منافی عفت همچون برقراری رابطه نامشروع ، پلیس یا ضابط قضایی نمی تواند به صورت خودسرانه و بدون اینکه حکم قضایی داشته باشد به منزل افراد ورود نماید .

در صورتی که پلیس حکم قضایی دریافت کرده باشد می تواند وارد منزل افراد شود و به این وسیله ، تحقیقات مقدماتی در خصوص جرم رابطه نامشروع یا سکس را آغاز نماید و گزارش مشاهدات خود مبنی بر نوع روابط نامشروع را صورتجلسه و ضمیمه پرونده نماید که این امر می تواند زمینه صدور حکم توسط قاضی در خصوص جرم رابطه نامشروع باشد .

در ادامه بخوانید:

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حکم ورود به منزل در رابطه نامشروع پاسخ دهند .

سوالات متداول

1- حکم ورود پلیس به منزل در روابط نامشروع چیست ؟

اصولا پلیس نمی تواند به صورت خودسرانه وارد منزل افراد شود چرا که اصل بر برائت بوده و تحقیق و تجسس در امور منافی عفت جایز نیست که جزییات این موضوع در مقاله توضیح داده شده است .

2- در چه صورتی پلیس می تواند به دلیل رابطه نامشروع به منزل وارد شود ؟

تنها در صورتی که پلیس حکم قضایی برای ورود به منزل داشته باشد می تواند اقدام به ورود نماید که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید مقاله را مطالعه نمایید .

3- آیا پلیس بدون حکم حق ورود به منزل در رابطه نامشروع را دارد ؟

خیر بدون داشتن حکم قضایی پلیس نمی تواند به دلیل رابطه نامشروع وارد منزل افراد شود و این امر در قانون جرم تلقی شده و می توان از پلیس به جرم ورود به عنف شکایت کرد که برای اطلاع از جزییات این موضوع می توانید مقاله را مطالعه نمایید .